♥ - LIKE KAT SINI LAH - ♥

Followers

Monday, March 30, 2015

Berniaga.

Assalamualaikum semua.

Start form4 berniaga, jumpa macam macam jenis customer. ada yang mudah. ada yang payah sangat. sampai kita kene decidekan. ada jugak yang suruh kita tunggu-tunggu akhirnya ZERO. sampai customer yang betul betul nak tu takdapat kasut dia nak, dia pun pilih yang lain.

berniaga, paling kau kene buat, sabar. sabar separuh mati layan customer. kadang-kadang diaorang selalu fikir diaorang betul. bagi aku sendiri, sebenarnya takda istilah customer always right. customer bukan malaikat dan penjual bukan kuli. tapi kita sama sama manusia.

ada customer yang faham perniaga online ni, baguslah.
yang kurang memahami ni, mungkin diaorang memang takda family or mmg tak pernah berkerja. tapi kalau customer dah faham, perniaga perniaga online takboleh la ambik kesempatan terhadap kepercayaan.

dunia, macam ni. takda yang perfect. kalau perniaga ok, customer kurang ok. customer ok, perniaga pulak cam banyak keranah, belagak. ego. entah. dunia perniagaan yang aku faham, kene ikhlas.

ikhlas memberi, membantu.
sedekah. tu kunci kekayaan.

oklah merapu tahap apa dah ni.
FOLLOW

PRETTYLICIOUS_ DEKAT INSTAGRAM OK!

No comments:

Post a Comment