♥ - LIKE KAT SINI LAH - ♥

Followers

Wednesday, January 14, 2015

Jadi mak.

Wuish. Assalamualaikum

Wuish, sebenarnya jadi mak memang hebat. sebab dia ada dua tangan je tapi satu ngumah dia boleh beres kan. Anak anak dia mandikan, lepastu dia hantar pergi sekolah, lepastu dia kemas rumah. wuish, salute perempuan.

ceritanya sekarang ni,
semenjak habis sekolah, duduk jadi usahawan dalam Prettylicious_ je. Bangun pun, takdelah awal lepas subuh tidur pastu bangun paling lewat 12. paling awal 10, lagi awal kalau ada benda benda yang penting. pastu packing barang itu ini, lepastu baru nak rehat rehat.

Tapi semenjak start sekolah ni, ya tohan. setiap hari bangun pukul 6pagi. Gosok baju baju adikadik, prepare beg sekolah adik adik. Prepare bekpes diaorang. ya tohan lepastu sambung pulak hantar diaorang sekolah. Ambil pulak sekolah. beli barang dapur.

fuh. selama bertahun tahun mak aku buat semua tu, baru aku rasa betapa penat mintak ampun nak urus setiap pagi hal anak anak. tu yang tak bekerja, yang bekerja fuh mesti lagi penat.

Patutlah, mak aku kecewa kalau aku failed mathematic dekat sekolah. yelah, dia hantar ulang alik pakai kereta ber-aircond pun, nak start enjin lagi. panas enjin lagi. fuh

betullah orang cakap, dah tua baru nak sedar. Haha. Apapun, tuje cerita harini. dah ngantuk. bye!

No comments:

Post a Comment