♥ - LIKE KAT SINI LAH - ♥

Followers

Wednesday, September 24, 2014

Hidup baru.

Bila aku umur dah meningkat,
Rasa menyampah sangat dengan kenangan kenangan lama yang buruk buruk; rasa macam haha lawaknya masa tu. Bila search nama sendiri dekat google keluarla images. Tengok gambar lamalama; alahai nak tumbuk rasa screen telefon ni.

Tu la orang cakap; jangan nak update semua dekat internet ni; lamalama menyesal. Haha menyesal sikit.

Kehidupan baru;
Nak create kehidupan baru bukan macam nak buat semua air. Nak buat air pun belum tentu sedap macam kita buat mulamula haritu. Bukan senang nak buat benda baru; tapi apapun usaha kita tetap kene ada; Allah selalu ada dengan orang yang berusaha selalu. Aku percaya.

Cinta baru;
Biasalah zaman zaman budakbudak monyet monyet je bercinta; benda remeh nak gaduh; benda remeh nak ajak putus; benda remeh nak ajak jeles jeles. Haha normal thing lama lama bila kau besar; kau akan faham cinta ni tak perlu nak kejar lebih lebih. Apa yang penting agama, kesenangan utk masa depan. Bercinta sekarang; semua kene bijak

Nak urus masa
Nak jaga batas
Nak jaga supaya berkekalan

Nak kekal pulak satu hal; bukan macam jaga kucing; kurung dia dalam seminggu; dia lekat lah dalam rumah kita; nak jaga manusia huwaaa hati boleh berubah.

Tapi aku tetap ingat apa mak aku pesan;
Kalau dia sayang, dia kekal.
Kalau dia jodoh, dia kekal

Kalau Allah izinkan, percayalah itu terbaik.

InsyaAllah. Usaha--
Konsep usaha tu luas.
Semua benda dalam hidup kene usaha.
Nak keringkan rambut yang basah pun kekadang kene usaha. #Eh hahaha

Oklah bye.

Ok nah gambar satu

No comments:

Post a Comment